Výsledková sezóna pomáhá akciovým indexům zpět na letošní maxima

20.04.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Po vydařeném začátku výsledkové sezóny se americkým trhům podařilo uzavřít včerejší obchodní seanci se slušnými zisky. Index S&P 500 zavřel poprvé od začátku prosince nad 2.100 body a index Dow Jones Industrial Average se dostal nad důležitou úroveň 18.000 bodů. Trhům kromě výsledkové sezóny pomohla i stabilizace situace v Číně a růst cen ropy.

Během asijské seance trhy naopak klesaly v důsledku projevu jednoho člena čínské centrální banky, který naznačil možný odpor k dalším intervencím vzhledem k lepším makrodatům a stabilizaci tamní situace. Asijské trhy tak paradoxně reagovaly poklesem na pozitivní zhodnocení situace na tamních trzích.

Evropa dnes ráno neměla úplně jasně na co navázat a trhy tak přešlapují víceméně na místě, což je vzhledem k výraznějším růstům v posledních dnech, podle mého názoru, dobrý signál. Index DAX se tak dál drží nad 200denním klouzavým průměrem, který včera překonal poprvé od listopadu loňského roku a aktuálně se se zisky kolem 0,2 % pohybuje na úrovních kolem 10.370 bodů. Zítra zasedá Evropská centrální banka, nečeká se ale žádná nová akce. Spíše zhodnocení průběhu implementace nástrojů představených v březnu, avšak i přesto může být volatilita vyšší.

S klesající nervozitou akciové trhy postupně rostou a investoři se navracejí k rizikovějším aktivům. Prostor pro růst na trzích stále vidím zejména na evropských trzích, které na rozdíl od těch amerických ještě pořád v ocenění zaostávají za svým dlouhodobým průměrem.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE