Český trh bohatší na zajímavé informace než DAX

05.05.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešek je na události poměrně bohatým, zejména pak to platí pro pražskou burzu. Obchodování na evropském i americkém trhu se dnes nese v pozitivní náladě. Německý DAX se k závěru obchodování drží v mírně kladných číslech (+0,27 %), stejně jako americký index S&P 500 (+0,28 %).

Výsledková sezóna je v plném proudu. Ze zajímavých společností, které reportovaly výsledky hospodaření, zmiňme například společnosti Alibaba (+3 % ), Merck (+0,4 %), Tesla Motors (-3,8 %) či Kraft Heinz (+6 %).

Nejbohatší na zajímavé dění je však BCPP. Počínaje dnešním dnem bylo obchodování NWR do odvolání pozastaveno. Praha se také připravuje na příchod nového hráče na akciový trh, a to MONETA Money Bank. O ceně akcií této „nové“ banky se dnes spekulovalo celý den. Nakonec dle Reuters došlo k ocenění akcií na dolní ceně odhadovaného pásma a tedy 68 CZK, což je pro investory velice pozitivní zpráva. Titul se začíná obchodovat od 6. května v podmíněném režimu, od 10. května je režim obchodování již standardní.

Ze zasedání ČNB vyplývá, že se s úrokovými sazbami zatím nebude hýbat, tedy zůstávají na stávajících úrovních. Byl také potvrzen závazek ohledně možných intervencích na devizových trzích. Tento intervenční režim nemá být ukončen dříve než v polovině příštího roku.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE