Kolísavé indexy

17.05.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Akciové trhy v Evropě po včerejším státním svátku v Německu, Rakousku, Nizozemí či Švýcarsku zahájily své dnešní obchodování v zelených číslech. Toto pozitivní ranní otevření bylo však vystřídáno výběrem zisků, díky čemuž se evropské indexy dostaly až do mírného záporu. Německý index DAX se dnes pohybuje v rozmezí 9.900 až 10.000 bodů.

Nejvíce pod tlakem jsou v Evropě akcie společností z automobilového sektoru. Například akcie BMW klesají o 3 % na 71,5 EUR, Daimler -2 % na 57,7 EUR a Fiat Chrysler Automobiles dokonce -5,6 % na 6,4 EUR. Příčinou tohoto negativního sentimentu je snížení výhledu pro celý sektor od francouzské investiční banky Exane.

Americký index S&P 500 otevíral poklesem o 0,3 % a index Nasdaq100 naopak růstem o 0,4 %. Pražská burza dnes otevírala v lehce červených číslech a nakonec uzavřela 1,5% poklesem.

Centrální banka v Austrálii vyvrátila spekulace, že by mohla v dohledné době opět snižovat své úrokové sazby. Zpráva australské centrální banky vedla k posílení australského dolaru, který se dnes vůči tomu americkému dostal růstem o 0,7 % až na 0,734 AUD/USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE