Pravděpodobnost BREXITu klesá

24.05.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Evropské akciové trhy dnes již umazaly ztráty z předchozího obchodního dne a během odpoledne připisují téměř 2 %. Německý index DAX opět proráží psychologickou hranici 10.000 bodů a v 16:00 přidává 1,9 % na 10.029 bodů. Za pozitivní vývoj mohou příznivá makrodata z Německa, kde příjemně překvapily zejména investice a stavební aktivita. Dnešnímu růstu trhu napomáhá také absence jakýchkoli negativních zpráv. Ihned po otevření akciových burz v USA si indexy S&P 500 a DJIA připisují necelé 1 %.

Za zmínku stojí aktuální průzkum z Velké Británie ohledně blížícího se referenda, kde se 58 % dotázaných vyslovilo pro setrvání země v Evropské unii a 38 % pro BREXIT. Snižuje se také podíl nerozhodnutých voličů a pravděpodobnost setrvání Velké Británie se dle politických komentátorů navyšuje na 82 %. Pro investory velice zajímavá příležitost, na které lze vydělat při návratu libry na původní hodnotu z dob před vyhlášením referenda.

Jedny z nejvýraznějších růstů dnes zaznamenávají akcie německé chemičky Bayer, které růstem o více než 3 % korigují včerejší ztráty. Dobrými výsledky se můžou pochlubit také akcie pojišťoven AXA a Allianz, které rovněž překonávají dnešní tržní výkonnost.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE