Akcie Monety: Druhá šance

15.06.2016 | , Cyrrus
INVESTICE


Historické zkušenosti říkají, že akciové trhy mají tendenci k přehnaným reakcím na neočekávané informace/události. Jedna z nich, rostoucí pravděpodobnost odchodu Velké Británie z EU (BREXIT), poslala trhy v posledních dnech výrazně níže. A výprodeje se nevyhnuly ani pražské burze, jejíž index PX se ocitl na nejnižší úrovni od finanční krize 2008-2009.

Pokud se přikloníme k názoru, že i tentokrát je tržní reakce přehnaná, otevírá se nám možnost nalézt na trhu nové zajímavé investiční příležitosti. Zůstaneme-li na domácím trhu, vidím právě takovou příležitost v akciích Moneta Money Bank. Ta vstoupila na trh teprve nedávno a rychle si našla své příznivce mezi investory, díky čemuž její akcie během měsíce posílily až o 11 procent. Současné výprodeje však cenu akcií v posledních dnech srazily až na dohled IPO ceny (68 Kč/akcii).

Na fundamentu banky se přitom nic zásadního nezměnilo, zvláště pokud věříme tomu, že k BREXITu (který by negativně ovlivnil hospodářský růst v Evropě) nakonec nedojde. Akcie Monety mají velmi vysoký dividendový potenciál – z letošního zisku očekáváme, že firma vyplatí dividendu minimálně 6 Kč/akcii. To představuje vysoce nadprůměrný dividendový výnos přes 8 %, přičemž ještě podstatnější je, že vysoké dividendy by měly být udržitelné i v dalších letech. Jsem přesvědčena o tom, že to investoři opět začnou brzy reflektovat a akcie banky se vrátí minimálně na úrovně ze začátku června.

Osobní názor makléře

\"zupova.png\"Denisa Župová
Burzovní makléř

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE