Česká koruna výrazně posiluje

01.12.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Česká koruna je vůči euru na historických maximech. Naopak ostatní měny, včetně např. britské libry, vůči naší oslabují. A to trápí hlavně investory a střadatele, kteří mají své jmění uložené právě v cizích měnách.

poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme.

S dlouhodobým, postupným a pomalým posilováním koruny se ale počítat musí. Pro ekonomiku je to zdravé, exportéři si musí zvyknout. Co ale za posilováním posledních dnů stojí? Podobná otázka trápila i našeho čtenáře:

Dotaz našeho čtenáře
Vážení, prosím o informaci, proč v současné době - konkrétně během posledního týdne klesl kurz britské libry o jednu korunu. V podstatě poklesly kurzy i ostatních měn. Jaké je očekávání, že se bude situace vyvíjet, bude koruna nadále posilovat? Děkuji a přeji hezký den

Odpověď poradce
Dobrý den, česká koruna výrazně posiluje. Za tímto faktem stojí překvapivý vstup Slovenska do ERM II a očekávání pozitivního deficitu obchodní bilance ČR i v příštím roce. Předpokládám, že na aktuálních hodnotám již dosahuje lokálních maxim a další skokového posílení neočekávám.

Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE