Investoři čekají na zítřejší rozhodnutí Fedu ohledně zvyšování úrokových sazeb

09.05.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Smíšený vývoj akcií v USA jenom potvrzuje obezřetnost jednotlivých investorů před zítřejším zasedání FEDu. Investoři budou čekat, zda i nadále bude rozhodnuto o dalším...

Smíšený vývoj akcií v USA jenom potvrzuje obezřetnost jednotlivých investorů před zítřejším zasedání FEDu. Investoři budou čekat, zda i nadále bude rozhodnuto o dalším zvýšení úrokových sazeb, i když bylo avizováno, že by mohla být v tomto růstu přestávka. Cena ropy se jenom krátce podívala pod 70 USD hranici a dnes opět rostla.

Dow Jonesův index si nakonce připsal 0,48 procenta, když růstem o 1,24 procenta přispěly akcie společnosti McDonald´s Corp.. Společnost provozující restaurace s rychlým občerstvením dnes oznámila tzv. srovnatelné tržby, které předčily odhady jednotlivých analytiků. Mnohem výraznější podíl na růstů DJIA měly akcie General Motors, které dostaly upgrade od Deutsche Bank a posílily o téměř 10 procent.

Nadaq Composite naopak oslaboval o 0,29 procenta na 11.639,7 bodu. K negativnímu vývoji tohoto technologického indexu přispěly hlavně cenné papíry společnosti Dell (-4,65%) , která snížila finanční projekci pro první kvartál.

 

 

Autor článku

Patrik Komárek  

Články ze sekce: INVESTICE