Slabý zájem v mezivíkendovém obchodním dni

07.07.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Páteční obchodní seance na Pražské burze cenných papírů, která se vměstnala mezi čtyři volné dny, byla podprůměrná svými objemy. Většího zájmu se dočkaly jen tituly...

Páteční obchodní seance na Pražské burze cenných papírů, která se vměstnala mezi čtyři volné dny, byla podprůměrná svými objemy. Většího zájmu se dočkaly jen tituly Zentiva a Komerční banka, jejichž objemy zobchodovaných akcií se pohybovaly kolem 400 milionů kusů. Zatímco akcie Zentivy skončily mírně v plusu na 1.058 Kč, u Komeční banky oslabily o necelé jedno procento na 3.182 Kč. Index pražské burzy klesl o 3 desetiny procenta vůči úternímu stavu.

 

Agentura Standard & Poor‘s reviduje výhled ratingu pro společnost Telefonica O2 ČR na „negativní“ z předchozího „stabilní“, ratingový stupeň „BBB+“ pro dlouhodobé závazky potvrdila. Akcie O2 dnes mírně posílily na konečných 475 Kč.

 

Pozitivní zprávy povzbudily zájemce o koupi akcií Unipetrol, když dva nejsilnější hráči na středoevropském trhu pohonných hmot, rakouská OMV a polský PKN Orlen, chystají v Česku rozsáhlé investice v řádu stamilionů korun.

 

Vývoj obchodování akcií ČEZ může ovlivnit v příštím týdnu neobnovení provozu jaderné elektrárny, ve které bude v sobotu odstaven druhý blok a udělána plánovaná zkouška regulačního zařízení reaktoru. Elektrárna nebude zhruba do nedělního večera dodávat do sítě žádný proud, protože její první blok je od začátku června mimo provoz kvůli výměně paliva.

Autor článku

Radomír Vach  

Články ze sekce: INVESTICE