Výsledky ČEZu růstu nepomohly

15.08.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Událostí dne byly hospodářské výsledky ČEZu za druhý kvartál a ještě těsně před zveřejněním probíhaly spekulativní nákupy za nejvyšší ceny dne (816,6 Kč). Hned po...

Událostí dne byly hospodářské výsledky ČEZu za druhý kvartál a ještě těsně před zveřejněním probíhaly spekulativní nákupy za nejvyšší ceny dne (816,6 Kč). Hned po konkrétních číslech přišly na řadu prodeje těch, které výsledky neuspokojily. Je třeba ale zmínit, že ČEZ nezklamal a ve většině položek se pohyboval v rámci očekávání, navíc zvedl odhad čistého zisku za rok 2006 na 28 mld. Kč  z původních 27,2 mld. Kč. Následná tisková konference nepřinesla nic nového.

Jinak byla aktivita slabší, za zmínku stojí nárust Zentivy beze zpráv o 1,34 % a zvláště Orca o 1,62 %, které může být zajímavou příležitostí v souvislosti s blížícími se výsledky.

Rozhodující zprávou dne pro nejen americké trhy je údaj o průmyslové inflaci v USA, která byla výrazně nižší než očekávání. Hned po zveřejnění ve 14:30 hod. se západoevropské indexy otočily prudce vzhůru a vlna nákupů proběhla i u nás (nejvíce bylo patrné na CETV). Pokud odpolední nálada vydrží, není důvod, aby se i akcie v Praze nepodívaly o pár procent výš.

 

Autor článku

Ondřej Svoboda  

Články ze sekce: INVESTICE