Páteční pokles pražské burzy byl opatrný

27.10.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Korekce, která přišla na trhy, se projevila i na pražské burze. Poté, co se akcie ČEZu při včerejší euforii dostaly až k 900 CZK, při pátečním obchodování spadly na...

Korekce, která přišla na trhy, se projevila i na pražské burze. Poté, co se akcie ČEZu při včerejší euforii dostaly až k 900 CZK, při pátečním obchodování spadly na hladinu 880 CZK, kde se sváděl boj o její udržení. To samé lze říci o akciích Unipetrolu, který dnes zveřejnil částku, za kterou prodává Spolanu. Tato částka je v poměru k očekávání trhu nízká a otázkou zůstává, jak se zachovají akcionáři PKN a taktéž další strany, které mohou do celé záležitosti mluvit. Každopádně se nad 202 CZK objevovaly domácí kupci, kteří se starali o udržení ceny. Taktéž prodejci nebyli agresivní, a tak se kurz UNI udržel u 203 CZK. Zentiva zkorigovala k 1.250 CZK a vyčkává na pondělí, kdy oznamuje hospodářské výsledky. Komerční banka se ustálila u 3.430 CZK a nemůže se již pár obchodních seancí rozhodnout, zda se od této hranice odrazit pořádně vzhůru a začít plnit své targety nebo se opět vrátit k zimnímu spánku, kterým žila i letní měsíce. TO2 se po dobrých hospodářských výsledcích vyšplhala na 464 CZK. Tento titul má bohužel na obou stranách silné hráče, a tak je razantnější pokles či růst velmi obtížný, pohybuje se s velmi malým spreadem a za velmi malé likvidity.

Každopádně se SPAD pražské burzy ocitl v korekci, která však nebyla nikterak agresivní a výrazná. Domácí investoři čekají na uzavření trhů v USA a open indexů v EU. Poté se budou moci rozhodnout, zda uzavřít zbytek svých ziskových pozicm, anebo si třeba krátkodobě zashortovat. Taktéž po oslabení vybraných titulů bude prostor k nákupům, které mohou rozumným investorům přinést třeba bohatšího Ježíška.

Autor článku

Eduard Tesař  

Články ze sekce: INVESTICE