TOP UP & DOWN uplynulého týdne 1

11.09.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Investiční firma Thomas Weisel Partner upgradovala akcie polovodičové firmy...

...Advanced Micro Devices /AMD/ z „peer perform“ na „outperform“, citujíc pokračující zvyšující se akceptaci procesorů firmy trhem a průnik firmy na trhy desktopů a notebooků. „Domníváme se, že společnost AMD v posledních letech vytvořila takové solidní momentum, aby dokázala udržet růst tržního podílu v konkurenčním prostředí, které vytváří Intel“, uvedla.

American Technology Research naopak snížila rating akcií Texas Instruments /TXN/ z „buy“ na „neutral" a cílovou cenu ze 40 na 28 USD. Domnívá se totiž, že společnost dosahuje v růstu ve výrobě bezdrátových čipů bodu zlomu a hranici tržeb 15 mld. USD bude pro společnost obtížní překonat.

A.G. Edwards zvýšila rating akcií Qualcomm /QCOM/ z „hold“ na „buy“, především na základě ocenění, neboť kurs akcií této firmy působící v oblasti technologií pro bezdrátovou komunikaci za posledních několik měsíců značně oslabil, což snižuje riziko další korekce. Jako dlouhodobý potenciál brokerská firma uvedla rozšiřování a přijetí 3G (3. generace) komunikační technologie WCDMA. 12měsíční cílovou cenu akcií stanovila na 46 USD.

Polovodičový Intel /INTC/ oznámil ambiciózní plán na snížení pracovních míst o 10,5 tis. s roční úsporou 3 mld. USD od roku 2008. Zatímco investoři tuto zprávu přijali chladně, analytici tento krok hodnotili převážně kladně. Citigroup potvrdila „buy“ rating a cílovou cenu zvýšila z 21 na 23 USD, HSBC Securities ponechala rating „overweight" a zvýšila cílovou cenu z 20 na 22 USD a UBS doporučila akcie „buy", přičemž cílovou cenu zrevidovala z 22 na 24 USD.

UBS zvýšila cílovou cenu akcií Apple Computer /AAPL/ z 80 na 92 USD při zachování ratingu na stupni „buy". Brokerská firma předpokládá, že Apple na trh brzy uvede nové počítačové produkty, které by měly znásobit příjmové zdroje společnosti.

Investiční firma Jefferies & Co. upgradovala koncem týdne své doporučení na akcie výrobce paměťových čipů, společnosti Micron Technology /MU/, z „hold" na „buy“ včetně cílové ceny ze 16 na 21 USD. Jefferies & Co. uvedla, že se fundamenty firmy zlepšují se vstupem do silnější druhé poloviny roku a výrobce má lepší produktovou diversifikaci mimo oblast výroby DRAM čipů, která trpí komoditizací.

Autor článku

Patrik Müller  

Články ze sekce: INVESTICE