Souhrn dne 30. června 2008 na trzích USA

01.07.2008 | , Proventus Finance
INVESTICE


30.6.2008-Ošklivý červen konečně skončil   Snaha o vzestup akciových indexů nakonec v závěru dne ochabla. Dow v maximu plus 91 bodů nakonec skončil obchodování na plus čtyřech bodech. Nasdaq oslabil výrazněji, téměř o...

o na o procento. Dow zažil nejhorší červen od roku 1930.

Ropa dosáhla nového intradenního maxima 143,67 usd. Blíží se sezona hurikánu, což by mohlo přidat k dalším obavám o produkci této suroviny.

Akcie Lehman Brothers (LEH) spadly o 11% na nejnižší hodnotu od roku 2000, na základě spekulací o možné nabídce převzetí od Barclays, ovšem za nižší než současnou cenu.

Ford (F) a General Motors (GM) korigovaly o 3,4%, a o 0,4% respektive. GM se v současnosti obchoduje zhruba za 11 usd, naposledy se na stejné ceně nacházel na počátku padesátých let minulého století. Pokud bychom dokonce inflačně upravili tuto cenu, pak se v padesátých letech obchodovala za 93 usd. Tento producent automobilů, svého času největší společnost na světě, se nyní obchoduje za zlomky tržní kapitalizace např Toyoty (TM) nebo Hondy (HMC). GM přesto stále drží prim v prodeji vozů i když Toyota se výrazně dotahuje.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE