Komodity: Zemědělské komodity před svátkem v USA

03.07.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Z důvodu svátku Dne nezávislosti v USA je dnes poslední den v tomto týdnu, kdy se obchodují zemědělské komodity. Včerejší obchodování pšenice,...

...kukuřice i sóje bylo opět v býčí náladě. Sója si vytvořila již po čtvrté za sebou nové historické maximum na denním grafu a to na 1644,25 USD/100 bušlů. Fundamenty se nelepší a tak býčí skupina má pořád navrch z důvodu aktuální nálady na trhu - nejhorší záplavy v USA za posledních 15 let, skluz v osevu, nedořešení stávky farmářů v Argentině. Aktuální cena sójových bobů je 1629 USD/100 bušlů.

V případě pšenice je za růstem cen i sucho v Austrálii. Tam hrozí, že letošní úroda bude nižší než se očekávalo. Drahá kukuřice zvyšuje poptávku po relativně levnější pšenici jako krmné plodině. Aktuální cena pšenice je zatím 879 USD/100 bušlů.

Z důvodu prodlouženého víkendu v USA (Chicago) se lze domnívat, že dnešní aktivita na trzích se nebude moc vychylovat z trendu tohoto týdne a tedy obchodníci raději počkají se svými novými vstupy do příštího týdne.

Autor: Jana Albertová (jana.albertova@xtb.cz)

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE