Forex: Čtvrteční dění na trhu

10.07.2008 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Včerejšek přinesl další poměrně klidný obchodní den bez jakýchkoli silnějších market moverů. Mezi nejzajímavější data se tak zařadily v dopoledních...

...hodinách výsledky německé obchodní bilance, která za květen skončila v přebytku 14,4 mld. euro (oček. :17,4 mld.) a obchodní bilance Francie, jež se dostala do deficitu 4,7 mld. (oček.: deficit 3,9 mld.). Deficit ve výši 7,5 mld. zaznamenala také Británie (oček.: deficit. 7,4 mld.) a odpolední seance, která postrádala jakákoliv data z USA, pak nabídla pouze kanadské výsledky nově zahájených staveb domů, kterých bylo ve shodě s očekáváním 218 tis. Zatímco v Evropě dopoledne akciové trhy dokázaly poměrně výrazně zhodnocovat, v USA se v průběhu večerního obchodování propadly zpět do červených čísel, když např. DJIA ztratil 2,08%. Cena ropy včera nepatrně rostla až nad hranici 137 USD za barel severomořského brentu, dražší bylo také zlato, které středeční obchodování uzavřelo nad 928 USD/tr. unc.

Čtvrteční ráno přinese v 8:45 výsledky francouzské průmyslové produkce (oček.: -0,5%, předch.: 1,4%), kterou v 10:00 doprovodí stejný ukazatel z Itálie, kde by měla produkce rovněž o 0,5% klesat (předch.: 0,7%). V 11:00 je v eurozóně ke zveřejnění připraven ještě pravidelný měsíční bulletin ECB, pozornost obchodníků se již ale bude soustředit na odpolední obchodování a na třináctou hodinu, kdy zveřejní Bank of England rozhodnutí o další výši britských úrokových sazeb. Ty mají podle většinového konsensu zůstat beze změny na 5%, kde se drží již od 10. dubna tohoto roku. Spojené státy dnes nabídnou ve 14:30 tradiční výsledky počtu nově podaných žádostí o podporu v nezaměstnanosti, kterých má být za minulý týden 397 tis. (předch.: 404 tis.), hlavní pozornost ale bude směřovat na čtvrtou hodinu odpolední, kdy před Výborem pro finanční služby sněmovny reprezentantů vystoupí předseda Fedu Ben Bernanke, společně s americkým ministrem financí Henry Paulsonem.

Autor: Jaroslav Brychta (jaroslav.brychta@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE