Forex: Analýza EUR/USD - dobré data pomáhají dolaru

06.01.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Včerejší obchodní seance byla pro měnový pár EUR/USD negativní.

Včerejší obchodní seance byla pro měnový pár EUR/USD velmi negativní. Eurodolar se propadl z ranních úrovní okolo 1.3270 až na své včerejší minimim 1.3125. Americkému dolaru pomáhali pozitivní makro data, které stlačili dolů euro. Z důležitých makro dat, které včera pomohli dolaru byl hlavně americký ADP report z trhu práce, který překvapivě ukázal na růst počtu pracovních míst v soukromém sektoru o 297 tisíc. Tento report, tak nastiňuje, že by páteční důležitý a očekávaný NFP report mohl také pozitivně překvapit. Dále pozitivně překvapil i další report z USA  a to ISM index ze sektoru služeb. Pozitivní americké data  tak naznačují rychlejší oživení v USA, oproti eurozóně, kde se investoři stále bojí problematických a zadlužených zemí.

Další zajímavosti z trhu:

  • Objevují se zprávy o řeckém bankrotu navzdory masivnímu záchrannému balíku od zemí eurozóny a mezinárodního měnového fondu.
  • Švýcarská centrální banka přestala přijímat irské vládní dluhopisy jako kolaterál při svých operacích na peněžním trhu.

Z naší poslední intradenní analýzy (4.1.2011) byl dosažen target. Trh začal bojovat o úroveň 1.3380, což potvrdilo další růst směrem k 1.3430. Tato cena byla úspěšně zasažena. Z technického pohledu byl proražen růstový kanál a klouzavý průměr, který naznačuje další možné oslabování. Aktuálně se obchoduje okolo úrovně 1.3125. Další support pro tento pár leží na 1.3100 a dále pak1.3060, zatímco nejbližší rezistence leží na 1.3165, 1.3200 a dále pak 1.3220.


Ekonomický kalendář dnes nabídne zajímavé makro data. Uveřejněny budou maloobchodní tržby z eurozóny a německé průmyslové objednávky, u kterých se očekává růst o 1.0%. A z USA můžeme očekávat ve 14:30 h našeho času pravidelné týdenní nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti.

Analytický team FXstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE