US futures : HV velkých bank

19.01.2011 | , Capital Partners
INVESTICE


Po včerejším nárůstu US burzovních indexů na nová 2 letá maxima a v after hours dobré hospodářské bilance Apple a IBM, bude dnes trading...

...pod vlivem dalších reportů HV. Samozřejmě je třeba také vzít v potaz makrodata z housingu.
Konkrétní položky makroindikátorů tak budou podle ekonomického kalendáře obsahovat: MBA Mortgage Apllications k 14.1., Housing Starts za prosinec s číslem 550 tis. a meziměsíčně -0,9%, Building Permits za prosinec s cifrou 554 tis. a meziměsíční změnou 1,8%.
Z hospodářských výsledků je třeba zmínit konkrétně např. firmy Seagate Technology, eBay, State Street, Goldman Sachs, US Bancorp., Northern Trust, Wells Fargo, Bank of NY Mellon, Kinder Morgan Partners.
Dnes začíná 4 denní návštěva čínského presidenta Hu Jintao a jednání s presidentem USA B. Obamou, nejsou očekávány nějaké zásadní změny či dohody.
V rámci připravovaného prodeje státního podílu v pojišťovně AIG byly dle neoficiálních informací vybrány za manažery emise společnosti: Bank of America (BAC), JP Morgan (JPM), Goldman Sachs (GS) a Deutsche Bank (DB).
Podle projekce společnosti BP v příštích 20 letech vzroste světová spotřeba energií téměř o 40 %, když tahouny růstu (z 93 %) budou především země mimo OECD (zejména Čína, Indie, Rusko, Brazílie); podíl výroby z obnovitelných zdrojů se má zvýšit z 5 na 18 %.
Divize automobilky VW Audi v loňském roce vyprodukovala rekordních 1,149 mil. vozů (+23,4 %), letos plánuje zahájit produkci 13 nových modelů včetně nové A6, zaměřit se na rozšíření výrobních kapacit, do roku 2015 se hodlá divize rozhodnout, zda zahájí výrobu i v USA.
Na komoditních trzích se ropa NYMEX WTI obchoduje za kurs 91,93 USD za barel a zlato je na ceně 1372,78 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3467.
Indikace futures na hlavní indexy nyní zcela nevypovídající, konkrétně DJIA 0 bodů, Nasdaq 100 -0,75 bodů a SP 500 -0,60 bodů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE