VIG: Očekávání na výsledky

24.01.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

VIG: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena: 46,5 EUR.
Vienna Insurance Group (VIG) oznámí zítra (25. ledna) předběžné výsledky hospodaření za rok 2010. U hrubého předepsaného pojistného na nekonsolidované bázi očekáváme nárůst o 6,2 % na 8 735 mil. EUR. Meziroční růst je tažen především oživením poptávky po produktech životního pojištění, zatímco segment neživotního pojištění by měl vykázat spíše stagnaci. V případě zisku před zdaněním pak očekáváme 511 mil. EUR (+15,8 % r/r), což je lepší výsledek než managementem avizovaný meziroční nárůst o minimálně 10 %.


Podle zkušeností z minulých let je možné, že management poskytne také komentář k dividendě za rok 2010. Zde očekáváme, že společnost buď pouze potvrdí stávající dividendovou politiku vyplácet minimálně 30 % čistého zisku, nebo přímo oznámí návrh dividendy, který předloží ke schválení na valné hromadě. Naše projekce počítá s dividendou ve výši 1,1 EUR na akcii (35 % výplatní poměr).


Výsledky VIG by opět měly opět potvrdit relativní stabilitu hospodaření. Obdobně jak tomu bylo v minulosti, tak i nyní nečekáme, že by zveřejnění předběžných čísel mohlo být výraznějším impulzem pro akcie pojišťovny.

Autor článku

Milan Lávička  

Články ze sekce: INVESTICE