Komodity: Cena rýže dosáhla 9-ti měsíčního maxima

24.01.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Ani konec minulého obchodního týdne nepřinesl na trhu s rýží žádné výrazné události. Posledních osm dní se obchodování s rýží na komoditním trhu nese...

...spíše ve znamení rostoucího trendu. Docházelo zde pouze k mírným korekcím ceny. Tato komodita sice zaznamenala v minulém týdnu růst téměř o 80 bodů, to ale není v dlouhodobém horizontu žádný převratný pohyb. Dalo by se říci, že spíše kopíruje situaci posledních dní. Nový obchodní týden zatím přinesl další posílení ceny této komodity, která se dnes ráno začala prodávat za 14,79 USD/100 liber (100 liber rýže je cca 45 kg). Krátce po otevření znovu začala nabírat na síle a v tuto chvíli se již prodává 100 liber neloupané rýže za 12,45 USD.

Pro dnešní den neočekáváme žádné výraznější propady ceny této zemědělské komodity. Spíše se ještě předpokládá další mírné posilování. Hlavními důvody jsou především vysoké ceny ostatních zemědělských komodit, jako např. kukuřice, pšenice a sója, ale také mírně oslabující americký dolar, ve kterém jsou právě všechny zemědělské komodity kótované. Samozřejmě i zde se do určité míry projevuje negativní situace na kapitálových trzích.

Autor: David Hašek (david.hasek@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE