ATLANTIK FT Ranní přehled: 28/01/11: CME, Philip Morris

28.01.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

Index PX: 1247,9 b. (+0,27 % d/d). Objem: 1 890 mil. Kč.

Komentář k trhu
Včerejší obchodování v Praze se od rána neslo spíše v duchu prodejců, nicméně ke konci obchodní doby se trend otočil. Prodejní tlak byl patrný u Telefóniky O2, jež se dotkla hranice 396 Kč, avšak závěrečná aukce ji vrátila zpět nad hranici 400 Kč (402,90 Kč, +0,80 %). Podobný vývoj byl patrný u Erste Bank, která se ocitla pod 860 Kč, a přesto nakonec zakončila na 869 Kč s mírným ziskem 0,21 %. Do plusu se naopak nevrátil ČEZ, nicméně jeho ztráta byla minimální (845 Kč, -0,18 %). Mezi těmito mírnými pohyby se vyjímalo NWR, u nějž neochabovaly nákupní příkazy po vlně doporučení "Buy" z předchozího dne. NWR rostlo o 3,19 % na 297,20 Kč. Ve výrazném poklesu naopak pokračovalo CME (341,40, -2,85 %), jemuž neprospělo oslabení v americkém obchodování.

CME: Neutrální. DD: Koupit. Cílová cena 26 USD.
Dle informací deníku E15 se TV Nova ze skupiny CME chystá propustit 50-70 zaměstnanců. O přísné kontrole nákladů informovalo vedení společnosti již v říjnovém konferenčním hovoru a nepředstavuje proto zcela novou informaci. Informace je také v souladu s nově oznámeným záměrem televize vysílat v hlavním vysílacím čase po většinu dnů v týdnu kupovanou tvorbu (plánované vysílání seriálu z turecké produkce 5 dní v týdnu od začátku února). CME má zatím s touto strategií relativní úspěch ve slednovanosti u televize Markíza na Slovensku, nicméně zatím není zřejmé, jak bude přijata českým publikem. Redukci počtu zaměstnanců a orientaci na přejatou tvorbu proto zatím hodnotíme neutrálně.

Philip Morris ČR: Neutrální/Pozitivní. DD: Revize. Cílová cena: Revize.
Podle deníku E15 budou tabákové společnosti BAT a Japan Tobacco následovat společnost Philip Morris ČR ve zvyšování cen. O záměru firmy Philip Morris zvýšit ceny od Nového roku jsme informovali v Ranním přehledu z 22/12/10, přičemž stejný krok od konkurence jsme očekávali vzhledem k tomu, že Philip Morris je na českém trhu tvůrcem ceny. Přizpůsobení cen dalšími výrobci pro Philip Morris znamená, že nebude po svém kroku vystaven cenové konkurenci.

Autor článku

Atlantik FT  

Články ze sekce: INVESTICE