Euro po zasedání ECB oslabilo

04.02.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Zasedání ECB a dopad na forex pár EUR USD.

Včerejší obchodní seance byla z počátku pro měnový pár EUR/USD poklidná (eurodolar se pohyboval okolo 1.3800), nicméně po tiskové konferenci Evropské centrální banky, na kterou jsme upozorňovali, se vše změnilo. Euro v průběhu tiskové konference začalo výrazně oslabovat a EUR/USD se dostal až k 1.3620.


Prezident evropské centrální banky Trichet na konferenci sdělil, že inflační očekávání v eurozóně jsou pevně ukotvena, čímž snížil spekulace na zvedání sazeb v eurozóně. Ačkoliv inflace dále poroste a po většinu roku se bude nacházet nad inflačním cílem, nepředstavuje riziko pro cenovou stabilitu ve střednědobém horizontu.

Dnešní ekonomický kalendář nabídne silný market mover v podobě vyhlášení NFP (změna počtu pracovních míst mimo zemědělství), který patří ke klíčovým americkým reportům z trhu práce. Obecně se očekává, že se v lednu vytvořilo 138 tisíc nových pracovních míst a celková míra nezaměstnanosti by se měla mírně zvýšit z 9.4% na 9.5%. Jakékoliv výraznější výchylky (jiné než očekávané) od těchto hodnot opět rozproudí na trhu volatilitu, která přinese výrazné pohyby.

www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE