Makro: Americká ekonomika pokračuje v mírné expanzi, Fed

03.03.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Hospodářská aktivita Spojených Států pokračuje v růstu mírným až středním tempem ve všech dvanácti oblastech rezervních bank, uvádí “Béžová...

...kniha“ americké centrální banky. Pouze v oblasti Chicago není tempo růstu tak silné, jako v předchozím období.

Podmínky byly lepší ve výrobě, maloobchodu a ve službách, méně dobré v sektoru finančních služeb a slabé v sektoru realit. S ohledem na maloobchod, všechny distrikty hlásily vyšší prodeje s výjimkou Richmond a Atlanta. Spotřebitelé většinou reagovali pozitivně na propagační a diskontní akce. V některých oblastech tržby negativně ovlivnily sněhové bouře, maloobchodníci již promítli náklady nebo to zvažují v příštích měsících.

Poptávka po službách byla relativně silná. Aktivita rezidenčního trhu nemovitostí a nové výstavby zůstala celkově slabá. Finanční podmínky byly smíšené, úvěrové standardy přísné, poptávka po úvěrech se pozvolna zvyšovala pouze ve třech oblastech. Kromě St Louis reportovaly všechny distrikty solidní růst průmyslové výroby. Nepřízeň počasí brzdila zemědělskou produkci v mnoha oblastech, silný růst cen pomohl producentům obilovin, bavlny a dobytka.

Většina výrobců a prodejců zaznamenala rostoucí náklady na vstupu, konkurenční tlaky vedly jen k mírnému nárůstu konečných cen. Mzdové tlaky byly minimální, přestože došlo opět k mírnému oživení na trhu práce. Navzdory zlepšení pracovního trhu zaznamenaly některé oblasti jako NY, St Louis, Minneapolis a Dallas propouštění.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE