Denní komentář k měnám z pohledu obchodníka

03.03.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Dnešní den byl ve znamení posilování eura, které po komentářích šéfa ECB Tricheta vystřelilo nad 1,39 dolarů za euro. Trichet na tiskové...

...konferenci naznačil, že zvýšení úrokových sazeb je možné již na příštím zasedání ECB. Z eurozóny přišla i makrodata – HDP narostlo za 4Q o 0,3 %, což bylo v souladu s očekáváním. Malobochodní tržby pak dokonce předčily očekávání.
Trochu pozapomenuty zůstaly žádosti o podporu v nezaměstnanosti z USA, které překvapivě klesly na 368 tisíc. Velice důležité pak budou zítřejší údaje nezaměstnanosti v USA (non-farm payrolls), protože jejich zlepšení by mohlo naznačit, že i FED začne na konci roku s exitem ze své expanzivní měnové politiky. Ve včerejším vystoupení Bernankeho před senátem tomu však nic nenaznačovalo. Dolar k jenu mírně posílil nad 82,2 jenu za dolar, a tak to vypadá, že posílení eura k dolaru nezpůsobilo úplný výprodej dolaru.
Koruna posílila překvapivě až těsně nad úroveň 24,20 korun za euro, v závěru obchodování se vrátila pod 24,30. V příštích týdnech kvůli zvýšení daní spíše očekáváme oslabování české měny.

Autor článku

Tomáš Brychta  

Články ze sekce: INVESTICE