Komodity: Cena Brent klesla za poslední 3 dny

08.03.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Při dnešním otevření trhů na londýnské komoditní burze zaznamenal severomořský ropný benchmark Brent korekci o téměř 2% (o $2,25/barel). Cena se...

...propadla především kvůli spekulacím ohledně možného zklidnění krvavé občasné války v Libyi mezi opozicí a prezidentskou armádou plukovníka Kadáfího a také vybíráním zisků velkých investorů. Včera libyjský prezident uvedl, že se vzdá moci, pokud mu opozice dovolí bezpečný odchod ze země i pro jeho rodinu. Cena také reagovala na zveřejnění dostatečných zásob největšího ropného spotřebitele - Spojených Států. Tato informace by se mohla potvrdit zítra při zveřejnění změny týdenních zásob ropy ve Spojených Státech v 16:30 SEČ.

Dnes v 10h SEČ na burze ICE se Brent obchodoval na hladině $114.68/barel. Cena tak testovala cenovou hladinu 35 denního klouzavého průměru EMA.

Ropný benchmark WTI také korigoval svoji cenu, když se dostal na hladinu $104.25/barel dnes ráno ve 4h SEČ. Rozdíl mezi ropnými benchmarky Brent a WTI se tak zkorigoval na deset dolarů.

Potenciální hladiny supportů a rezistencí pro dnešní obchodní den.

Graf H4, Ropa Brent, 08-03-2011, EMA 35

Autor: Petr Karadzos (karadzos@xtb.cz)

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE