Stock Spirits Group: Výsledky valné hromady a nákup akcií člena správní rady

24.05.2017 | , Fio banka
INVESTICE


Valná hromada společnosti Stock Spirits Group schválila všechny body navržené managementem, část akcionářů však projevila nesouhlas se...

...znovuzvolením předsedy správní rady a odměnami managementu.

Aktivistickému akcionáři se nepovedlo odvolat předsedu správní rady, valná hromada schválila všechny návrhy managementu

Včerejší valná hromada společnosti Stock Spirits Group schválila všechny body navržené managementem, převážnou většinu z nich drtivou většinou. Čtvrtina hlasů však byla proti schválení zprávy o odměnách managementu a pětina proti návrhu jejich dalšího odměňování.

Nejvýraznější nesouhlas přítomní akcionáři projevili s osobou Davida Maloneyho, proti jehož znovuzvolení do správní rady byla téměř třetina hlasů. K jeho odvolání před valnou hromadou  aktivistický akcionář Luis Amaral.

Ten v dnešním prohlášení pro tisk uvedl: „I když se podíl společnosti na polském trhu stabilizoval na 25 % po propadu z téměř 40 %, náklady jsou i nadále vysoké a nejsou zřejmé známky růstu. Společnost akcionářům ani nevysvětlila, jakou strategií by ho chtěla dosáhnout. Nepřekvapuje mě tedy, že proti předsedovi správní rady bylo 30 % hlasů.“

Společnost uvedla, že si je nesouhlasu některých akcionářů s těmito body vědoma a že s nimi otevře rozhovor, aby porozuměla důvodům jejich nesouhlasu.

Randy Pankevicz ze správní rady nakoupil akcie společnosti

Společnost dnes v regulatorním prohlášení uvedla, že nevýkonný ředitel Randy Pankevicz včera koupil 15 tis. akcií za v přepočtu 749 tis. Kč. Pankevicze loni do správní rady  Luis Amaral.

Akcie společnosti Stock Spirits Group (BAASTOCK) dnes na pražské burze oslabují o 0,8 % na 51,5 Kč.

Zdroj: Stock Spirits Group, City A.M.


Jan Tománek
Fio banka, a.s.

Autor článku

Tománek Jan  

Články ze sekce: INVESTICE