ČEZ – výkřik do tmy?

30.11.2005 | , Cyrrus
INVESTICE


S politováním musím oznámit, že k obchodování na pražské burze nejde poslední dobou co říci. Slabé objednávky, a tím pádem i objemy, nedávají obchodníkům...

S politováním musím oznámit, že k obchodování na pražské burze nejde poslední dobou co říci. Slabé objednávky, a tím pádem i objemy, nedávají obchodníkům prostor pro realizaci obchodů. Snad jedinou vyjimkou byly dnes akcie ČEZu, které se po delší oscilaci u 680 Kč vydaly na sever, aby pokořily hranici 690 Kč. Tady se však dlouho neudržely a vrátily se zpět. Tento “výkřik do tmy” velmi nepatrně posunul kotace výše na titulech jako Komerční banka a Zentiva. Nicméně protože se dále nic zvláštního nedělo, kurzy se začaly vracet zpět.
Z tohoto obchodování je patrné, že zájem o český trh je v poslední době minimální, ale v případě nákupních objednávek, které však nesmí usnout, můžeme vcelku rychle posilovat. Chce to jen peníze a odvahu. Peníze mají zahraniční investoři a odvahu zase čeští. Tak je na čase, aby obchodníci vlastnící zahraniční klienty předvedli jejich sílu a vůbec schopnost předložit klientům dostatek pádných důvodů, proč se na náš trh podívat. Jinak zmrzneme a jaro je ještě příliš daleko.

Autor článku

Eduard Tesař

Články ze sekce: INVESTICE