Slušný výsledek obchodníka s cennými papíry

05.12.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost BH Securities si jako jediný tuzemský obchodník s cennými papíry nechala posoudit své hospodaření a jeho očekávaný vývoj. Jak dopadl posudek ratingové agentury?

Jeden z největších českých nebankovních subjektů působící na tuzemském kapitálovém trhu, společnost BH Securities, si jako jediný subjekt působící v této oblasti nechala již popáté posoudit své celkové schopnosti a důvěryhodnost a zpracovat svou ratingovou pozici.

Důvod?
Proč se pro tento krok společnost rozhodla, vysvětluje ředitel společnosti BH Securities Zdeněk Lepka: „Klientům jsme chtěli zpracováním ratingu dát jasný signál o důvěryhodnosti naší společnosti a potvrdit tím, že jejich prostředky jsou u nás v bezpečí“. Podle slov ředitele se rok 2005 zařadí mezi velmi úspěšné roky ve více než desetileté historii fungováni BH Securities na českém kapitálovém trhu. Objem zprostředkovaných obchodů vzrost v porovnání s rokem předchozím téměř o 70 %, kdy celkový objem realizovaných obchodů dosáhl 160 mld Kč.

Pozitivní hodnocení
Důvěryhodnost této společnosti a dobré postavení značky na trhu potvrdil i posudek CRA RATING AGENCY, která rating prováděla, a která zhodnotila všechny známé a dostupné informace. S ohledem na očekávaný vývoj trhu posoudila a zvážila celkové schopnosti dostát řádně a včas všem svým závazkům a potvrdila dlouhodobý rating na úrovni Ba/czBaa+.

CRA pozitivně hodnotí zejména dlouhodobě ziskové hospodaření společnosti, její pozici na trhu obchodníků s cennými papíry a míru naplňování požadavků regulátora, tj. Komise pro cenné papíry.

Zdroj: Tisková zpráva BH Securities

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE