Jsou akcie ČEZu nadhodnocené?

29.12.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Hodnota akcií společnosti ČEZ zaznamenala v průběhu letošního roku výrazný růst. Jaký bude ale jejich další vývoj? Vyplatí se ještě nakupovat nebo již dosáhly svého maxima?

V našem poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení a pojištění. Tuto možnost využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes se podíváme na problematiku investování, konkrétně na nákup akcií.

Český akciový trh zaznamenává v posledních letech rostoucí tendenci a akcie obchodovaných společností posouvají svá historická maxima. Jednou z nich je i společnost ČEZ, jejíž akcie dosáhly během posledních 12 měsíců více než stoprocentní nárůst. Jaký však bude další vývoj? Není hodnota akcií tuzemského energetického gigantu nadhodnocená? Toto je jeden z dotazů směřující do investiční poradny.

Otázka:
Chtěl jsem se zeptat, jestli nejsou akcie ČEZu nadhodnocené? A zda-li se je vyplatí ještě kupovat?

Na tento dotaz odpovídali analytici společnosti Cyrrus, a. s.:

Odpověď:
Momentálně se akcie pohybují pod historickým maximem na 755 Kč a i přes výrazné růsty v posledních letech stále vidíme prostor pro pokračování růstového příběhu, za kterým bude stát zejména stále 30 % rozdíl mezi velkoobchodními cenami (pro rok 2006) u nás a na komoditních burzách v Evropě, veliký prostor pro ČEZ představuje i rozšíření na jihovýchod, potenciálně do Polska.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE