BHS: Komerční banka - do Nového roku se zjednodušeným a přehlednějším sazebníkem

29.12.2005 | , BH Securities
INVESTICE


Jak banka oznámila již se zhruba měsíčním předstihem, prvním dnem roku 2006 vstupuje v platnost nový, výrazně zjednodušený sazebník Komerční banky. Ve...

...svém oznámení se banka soustředí zejména na ty položky, které ruší, či snižuje:
- ruší se veškeré poplatky za zrušení produktů či služeb (například zrušení trvalého příkazu k úhradě nebo k inkasu). Poplatek za zrušení účtu KB přestala svým klientům účtovat už na počátku roku 2004, tedy jako první z velkých českých bank.
- zvýhodnění plateb prováděných prostřednictvím internetového bankovnictví, ruší se např. poplatek za zřízení i změnu trvalého příkazu provedeného prostřednictvím internetového bankovnictví (všechny segmenty klientů).
- nabídka výběru z bankomatu KB měsíčně zdarma, většina klientů KB tak bude mít 2 a více výběrů měsíčně zdarma,
- ruší se poplatek za vklad hotovosti na pobočce banky pro klienty - fyzické osoby,
- zjednodušuje se poplatková politika u plateb prostřednictvím telefonního bankovnictví (jediná sazba),
- sníží se cena za zřízení a změnu inkasa,
- ruší se poplatek za nevyužívání kanálů přímého bankovnictví.
Komerční banka změnila sazebník např. již v lednu tohoto roku. Přes to, či právě proto, čisté výnosy z poplatků a provizí vzrostly za první 3 čtvrtletí tohoto roku o cca +1,3%. Pokud se toto tempo udrží do konce roku, měly by tyto výnbosy překročit 9 mld Kč. Hlavní příčinou růstu je zvýšení četnosti bankovních operací využívaných klienty, zatímco jednotkové zpoplatnění pravděpodobně klesá.
Z výše uvedeného lze usuzovat, že deklarovaná lednová změna sazebníku by další vývoj čistých výnosů z poplatků a provizí neměla negativně ovlivnit.
(Zdroj: www.kb.cz)

Autor článku

Petr Hlinomaz  

Články ze sekce: INVESTICE