S akciemi Orco dnes proběhly obchody v rekordním objemu

03.01.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnes se na naší burze objevil silný kupec a zaměřil se hlavně na akcie realitní společnosti Orco Property Group. Pravděpodobně z důvodu doporučení od společnosti...

Dnes se na naší burze objevil silný kupec a zaměřil se hlavně na akcie realitní společnosti Orco Property Group. Pravděpodobně z důvodu doporučení od společnosti Citygroup a zvýšení cílové ceny na 80 Eur objem obchodů s touto společností přesáhl 161 mil. korun a pomohl akciím k růstu o 1.73 procent.

Společnost Erste Bank se odrazila od psychologické bariéry 1.400,- Kč a skončila v záporných hodnotách (–1,04%). Pravděpodobně ji čeká snížení ratingu od společnosti Moody’s a navíc vydání dalších akcií, čímž dojde k naředění ceny.

Skupina PKN Orlen, největší ropný koncern ve střední Evropě a majoritní vlastník české petrochemické skupiny Unipetrol hodlá investovat přes 107 miliard Kč investice v Polsku, České republice a Německu i na rozvoj na nových trzích. Díky tomu byl Unipetrol hned po Orcu nejrůstovější titul dneška. Zavíral na ceně 237,- Kč (+1.6%).

Ostatní tituly zavíraly přibližně kolem jednoho procenta v zisku, kromě Philip Morris a CETV, které skončily na nule.

Autor článku

Marek Novák  

Články ze sekce: INVESTICE