První místo na BCPP získala Patria

04.01.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Loňský rok byl pro pražskou burzu historicky nejúspěšnější v její dosavadní histrorii. Zásluhu na rekordních výsledcích má i společnost Patria, která získala titul největší obchodník roku 2005.

Pražská burza v loňském roce dosáhla výrazných úspěchů. Burzovní indexy stanovily svá nová historická maxima, celkový objem obchodů překročil bilionovou hranici a ve srovnání s rokem loňským zaznamenal více než dvojnásobný nárůst.

Největší zásluhu na konečném čísle 1041,2 mld. korun měla společnost Patria Finance, která podle statistik Burzy cenných papírů Praha dosáhla za minulý rok objemu obchodů 493 miliard Kč, což představuje tržní podíl 28,7 %. První příčku mezi obchodníky získala i přes fakt, že se věnuje pouze obchodování s akciemi a dluhopisové obchody neuzavírá.

 „Tento rok byl z pohledu Patrie velmi úspěšný. A to jak z hlediska zobchodovaných objemů, tak i z pohledu celkového hospodářského výsledku. Nárůst objemů je mimo jiné i indikátorem spokojenosti našich klientů. Kromě institucionálních klientů projevil eminentní zájem o investování do akcií i retailový sektor, který se podílel na celkovém objemu téměř 10%. Tento segment je velmi dynamický a očekáváme, že jeho význam bude dále růst“ komentoval výsledky Jan Klenor, generální ředitel Patria Finance.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE