BP: Wall Street dnes patrně zahájí obchodování smíšeně

09.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Americké burzy pravděpodobně zahájí pondělní obchodování smíšeně, díky chování investorů, které bude na počátku období výsledkových reportů za čtvrté...

...čtvrtletí, obezřetné.



Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 oslabují o 0,8 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average klesají o 5 bodů a futures na Nasdaq přidávají 1 bod.



J.P. Morgan podle zprávy MarketWatch snížil doporučení na akcie největší světové počítačové společnosti IBM (IBM) na "neutral" z "overweight", když broker citoval rizika v oblasti služeb a hardwaru.



Akcie automobilky General Motors (GM) posilují v předobchodní fázi 4,3 procenta poté, co společnost Goldman Sachs zvýšila investiční doporučení na její akcie na "in-line" z "underperform" citujíc hodnocení, když se pravděpodobnost bankrotu automobilky se snižuje.



Akcie výrobce lékařských přístrojů, společnost Boston Scientifics Corp. (BSX) posilují v předobchodní fázi o 0,42 % poté, co firma potvrdila svůj zájem o převzetí výrobce zdravotnických přístrojů Guidant Corp. (GDT), když za společnost nabízí 25 miliard dolarů v hotovosti a akciích, čímž předčil nabídku farmaceutické firmy Johnson & Johnson (JNJ). Johnson & Johnson na uvedenou nabídku reagoval potvrzením nabídky 21,5 miliard dolarů.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE