BP: Americké trhy patrně zahájí dnešní obchodování bez výraznějších změn

11.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures naznačují, že americké trhy zahájí dnešní obchodní seanci bez výraznějších změn. Počáteční zisky byly vymazány varováním společnosti...

...DuPont ohledně zisku za čtvrté čtvrtletí, nižšími než očekávanými prodeji klíčového léku biotechnologické společnosti Genentech a downgradem internetového portálu Yahoo.

Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes posilují 0,5 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average získaly 2 body a futures na Nasdaq 100 posilují o 1 bod.

Akcie chemické společnosti DuPont (DD) v předobchodní fázi klesají o 3,2 procenta poté, co firma vydala varování ohledně zisku za čtvrtý kvartál v důsledku narušení provozu firmy hurikány Katrina a Rita a slabších než očekávaných výsledků z operací na výrobu chemikálií na ochranu osiv a nátěrových hmot. Firma očekává, že za zmíněné čtvrtletí vykáže zisk ve výši 10 centů na akcii, když původně počítala se ziskem mezi 20 až 25 centy na akcii. Analytici v průměru čtvrtletní zisk firmy odhadují na 24 centů na akcii.

3,6procentní pokles zaznamenávají akcie biotechnologické společnosti Genentech (DNA) v reakci na reportované výsledky prodejů klíčového medikamentu na léčbu rakoviny, Avastin, jež vyšly pod odhadem trhu. Příjmy z prodeje léku ve čtvrtém čtvrtletí meziročně vzrostly o 89 % na 359,1 mil. USD. Analytici v průměru očekávali o 10 až 20 milionů více. Merrill Lynch snížil doporučení na její akcie na „neutral“ z „buy“.

Investiční společnost Merrill Lynch současně downgradovala rating akcií internetového portálu Yahoo (YHOO) na „neutral“ z „buy“ citujíc nedávné zvýšení ceny jejích akcií.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE