BP: Bitva o Guidant trvá, Johnson & Johnson zvýšil svou nabídku

12.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Výrobce zdravotnických přístrojů Guidant (GDT), podle zprávy agentury Reuters akceptoval zvýšenou nabídku na převzetí od farmaceutické společnosti...

...Johnson & Johnson (JNJ) ve výši 23,2 miliard dolarů. Konkurenční zájemce o převzetí firmy, společnost Boston Scientific (BSX), uvedl, že bitva o převzetí ještě neskončila.

Výrobce lékařských přístrojů Boston, který za převzetí Guidantu nabídl 25 miliard dolarů oznámil, že nemá plány k odchodu. Podle společnosti rozhovory s Guidantem pokračují. Ve svém stanovisku Boston prohlásil, že jeho cílem je uvedenou transakci dovést do zdárného konce.

Co se týče nabídky Johnson & Johnson, jedná se již o její druhé přepracování. V polovině listopadu se totiž Johnson & Johnson s výrobcem Guidant dohodl na snížení smluvní částky o 4 mld. USD na 21,5 mld. USD, v důsledku problémů s některými produkty Guidantu, které musely být staženy z oběhu.

Na základě nové nabídky Johnson & Johnson za každou akcii společnosti Guidant hodlá zaplatit 68,06 USD, což je více než snížená nabídka v listopadu, ale stále níže než nabídka Boston Scientific ve výši 72 USD za každou akcii.

Johnson & Johnson má časovou výhodu, a to proto, že dohoda s Guidantem již získala povolení regulačních orgánů. J&J se totiž na převzetí Guidantu dohodl v prosinci 2004, tehdy ještě za více než 25 miliard dolarů.

Podle zdrojů obeznámených se situací Guidant vzkázal společnosti Boston Scientific, že je otevřen k dalšímu jednání.

Akcie GDT zavíraly na ceně 70,44 USD a v poobchoddní fázi ubraly 2% na 69 USD. Akcie JNJ končily seanci na ceně 62,50 USD a v poobchodní fázi posílily 0,80 % na 63 USD. Akcie BSX oslabily na 25,41 USD a v poobchodní fázi přidaly 0,35 % na 25,50 USD.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE