BP: Akcie Apple Computer dnes navázaly na včerejší úspěch a i nadále posilují

12.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Společnost Bear Stearns dnes zvýšila investiční doporučení na akcie počítačové společnosti Apple Computer (AAPL) ze stupně "peer perform" na...

..."outperform", citujíc zlepšení příjmů firmy a ziskového růstu, snížená rizika při přechodu ke společnosti Intel a zvýšení srozumitelnosti u nového produktu firmy. Akcie Apple Computer se v dnešní předobchodní fázi obchodují s nárůstem o 1,3 % na 84,95 USD poté, co včera uzavřely obchodování na historickém maximu.

Analytik Andrew Neff stanovil cílovou cenu akcií firmy ke konci roku na 105 USD a zvýšil odhad zisku společnosti pro letošní rok na 2,53 USD na akcii z 2,12 USD na akcii a pro rok 2007 na 3,14 USD na akcii z 2,42 USD na akcii, na základě nižšího než očekávaného sezónního poklesu prodejů přehrávačů iPod ve fiskálně druhém čtvrtletí a dřívějšího než očekávaného přechodu k Intelu. Podle Neffa se rizika spojená s přechodem na čipy společnosti Intel snížila, když prodeje počítačů Macintosh představují menší část z celkových příjmů firmy než před rokem.

Autor článku

Klára Štěpánková

Články ze sekce: INVESTICE