BP: Americké trhy patrně zahájí dnešní obchodní seanci v červených číslech

12.01.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures v dnešní předobchodní fázi klesají v důsledku rostoucích cen ropy, která se dnes obchoduje na 64,50 USD za barel a downgradu...

...společností Coca-Cola a J.P. Morgan Chase.



Futures kontrakty na Standard & Poor´s 500 dnes oslabují 2,10 bodu, futures na Dow Jones Industrial Average ztratily 25 bodů a futures na Nasdaq 100 ubírají 3,5 bodu.



Ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že se obchodní deficit USA v listopadu zúžil o 5,8 procent na 64,2 mld. USD z rekordních 68,1 mld. USD v říjnu. Ekonomové snížení deficitu očekávali, ale na mírnějších 66 mld. USD. Export v listopadu vzrostl o 1,8 % na 109,3 mld. USD. Ve stejnou dobu import poklesl o 1,1 % na 173,5 mld. USD.



Goldman Sachs snížil doporučení na akcie Coca-Cola (KO) na "in-line" z "outperform", když investiční společnost nevěří, že by rok 2006 byl pro světového výrobce nealkoholických nápojů nějak průlomový. Akcie KO v předobchodní fázi klesají o 1,3 %.



Piper Jaffray snížil investiční hodnocení akcií americké banky J.P. Morgan Chase (JPM) na "market perform" z "outperform", když broker citoval víru, že se dohoda banky se společností Bank One již v akciích firmy projevila.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE