Jak koupit české internetové akcie?

12.12.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Možnost investování do internetové společnosti je v ČR ojedinělá. V našich podmínkách nepůsobí specializované venture kapitálové fondy. Legislativa to nepovoluje.

Společnost Venture Group nabízí ve své prodejní síti, prostřednictvím vlastních pracovníků a konzultantů k prodeji akcie 1.České internetové líhně (1.ČIL) s nominální hodnotou 100.000 Kč. Pro koupi akcií musí mít investor svůj účet v Středisku pro cenné papíry. Při nákupu zaplatí poplatek v rozmezí od 1 do 6% (podle zakoupeného počtu kusů). Akcie s ISIN CZ0009098208 se nedají koupit ani prodat na burze. Firma 1.ČIL i emise sama je na to příliš malá.  Tato skutečnost se může projevit na likviditě vašich akcií. Nemusí být snadné prodat je právě v okamžiku, kdy vám vynesou zisk.

Pokud bychom měli představit emitenta, pak Česká internetová líheň svým zaměřením podporuje perspektivní projekty v oblasti internetu a informačních technologií. Nově založeným firmám poskytuje nejen finanční kapitál nutný pro úspěšný rozvoj, ale i know-how a poradenské zázemí týmu odborníků. 1. Česká internetová líheň je podle slov PR managera společnosti Venture Group P. Jahody "prvním funkčním a na komerčních základech postaveným projektem pro podporu start-upových projektů z oblasti e-commerce a moderních telekomunikačních technologií v ČR".

Možnost investování do internetové společnosti je v ČR ojedinělá. V našich podmínkách nepůsobí specializované venture kapitálové fondy. Legislativa to nepovoluje. Hlavním rysem investice je podle P. Jahody "její diverzifikace mezi více perspektivních projektů a příležitost dosáhnout zajímavého zhodnocení".  Nezapomeňte ale na riziko plynoucí z takové investice. Internetové akcie zažily v minulých letech na světových burzách nejprve strmý vzestup (ten je ale v současnosti "pasé") a následně razantní propad.

Pokud i přes dané riziko investice chcete akcie nakoupit, pak vězte, že prostřednictvím Venture Group jde o jednu z mála možností, jak vložit peníze do českého sektoru internetu, mobilních technologií, apod. Zájemci najdou více informací například na serveru venturegroup.cz.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE