KTP Quantum - dobrá rada nad zlato

13.05.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Tak jako každé pondělí tak i dnes Vám přinášíme na stránkách našeho serveru www.finance.cz zajímavý a aktuální dotaz, přebíraný ze sekce poradenstvi.finance.cz I tentokrát je to dotaz reagující na aktuální vývoj kolem krachu obchodníka s cennými papíry KTP Quantum, a.s.

Dotaz našeho čtenáře se týkal aktuálního vývoje kauzy KTP Quantum:

"Prosím o radu. Mám peníze u KTP Quantum a po uvalení konkurzního řízení jsem byl vyzván pobočkou v K. Hoře, abych vstoupil do Občanského sdružení "Jistota a budoucnost" se sídlem v Klatovech kpt. Jaroše 110, které bude vymáhat naše pohledávky. Toto bylo 28.3.2002 a od té doby se nic neděje. Mám nyní obavy, že promeškám lhůtu na uplatnění svých nároků, a i z toho, že jde o podvod, který mě stál další peníze a čas. Nevím, ani jestli mám možnost jako věřitel sám vymáhat navrácení a jak. Za odpověď předem děkuji. Vladimír S."

Na dotaz odpověděl náš spolupracovník z firmy Böhm a partner, a.s.:

"Dobrý den. Navrhuji Vám spojit se s panem Sehnalem - konkursním správcem KTP, který by vám měl sdělit co bude možné. Jinak vám doporučuji spojit se neprodleně s hlavou tohoto sdružení, aby Vás informovali a dokladovali jaké kroky podnikli. Hodně štěstí Böhm a partner a.s. "

Je to jasné. Důležitý je v tuto chvíli pro všechny věřitele konkursní správce a pak teprve potom občanské sdružení podnikající kroky v sebelepší víře pomoci.

A rada na závěr? Po krachu mnoha Kampeliček, obchodníků, bank je už opravdu na čase pečlivěji se starat o své vlastní peníze. Dříve než je někomu svěříme, je nutné se přesvědčit, komu je vlastně dáváme. Prodělat můžeme vždy, ale nechat se okrást nepoctivci nemusíme. Není asi nutné sdlouhavě vysvětlovat, které fondy jsou "bezpečnější". Jestli fond spravovaný renomovaným bankovním domem, nebo partou "odborníků" z malého města.

Máte i vy problém, námět, dotaz? PTEJTE SE NÁS!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE