Dobrá příležitost k alternatiním investicím

25.07.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Ptáte se kde je dno pomyslné jámy kam "padají" akcie? Odpověď je jednoduchá. Na nule. Jediná jistota totiž je, že akcie nebude mít zápornou hodnotu. Druhou otázkou je, kdy si akcie na dno sáhne. Existují ale znaky, které....

.... nám dovolují být optimisty. pětiletá minima akciových indexů dávají tušit blízkost onoho pomyslného "dna". Blíží se tedy doby, kdy bude vhodné investovat (nebo už nastala?). V sekci poradenství vám ve spolupráci s odborníky z firmy Bohm a partner zdarma radíme jak investovat, jak peněžní prostředky zhodnocovat. Nevzpomínám si, kdy naposledy jsme odpovídali na vůbec základní, triviální otázku podobnou té, kterou nám poslala jedna naše čtenářka:

"Dobrý den, jaké jsou v současné době vhodnější způsoby zúročení peněz než peníze na běžných účtech, termínované vklady a stavební spoření? Jaká je pak možnost manipulace a případná rizika?"

Je dobré si občas základy připomenout. I když odpověď již tak jednoduchá není. Náš partner jako jednu z možných alternativních investic považuje ne příliš rozšířený instrument:

"V současné době, kdy jsou hlavní akciové trhy na 5ti letých minimech je příležitostí k zhodnocení Vašich prostředků opravdu velmi mnoho a opravdu zajímavých. Jedním z nich může být přímo nákup indexových akcií a certifikátů, které přesně kopírují vývoj indexů. Jedná se o transparentní, diverzifikované a na poplatky levné produkty."

Ano, opravdu možností výběru instrumentu je opravdu mnoho. Kdo nám ale poradí, který je ten "nejlepší"?

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE