Daily: Výsledková sezóna pomáhá akciím k růstu. Averze k riziku dále klesá

13.10.2009 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Ani nízká volatilita, svátek v USA a naprostý nedostatek ekonomických dat, včera obchodníkům nezabránily v dalších nákupech akcií, které si znovu...

...prošly velmi solidním růstem. K tomu přispěly především dobré zprávy z korporáního sektoru, když své hospodářské výsledky zveřejnila společnost Philips Electronics, která v třetím čtvrtletí zaskočila obchodníky překvapivě vysokým ziskem. Dobré zprávy přitom přišly jen několik dnů před tím, než svá čísla za 3Q zveřejní další společnosti, jako je Intel, AMD, nebo IBM, pro které by minulé čtvrtletí mohlo být rovněž poměrně úspěšné.

Z ekonomických dat jsme se včera žádných nových fundamentů nedočkali. Evropa nabídla v ranních hodinách pouze z Německa zářijový index velkoobchodních cen, který meziměsíčně klesal překvapivě o 0,2 % (oček.: +0,2 %). Spojené státy z důvodu svátku nepřinesly jediný silnější market mover a noc z pondělí na úterý pak nabídla pouze z Británie zářijovou bilanci ceny domů (RICS). Podle té v září bylo odhadců, kteří ve svém okolí pozorovali růst ceny domů o 22 % více, než bylo těch, kteří pozorovali její pokles. To bylo výrazně lepší číslo než v minulém měsíci (+10 %) a zároveň údaj převyšující většinové odhady trhu (+15,1 %).

V Evropě včerejší seanci uzavřely akcie se slušnými zisky a navázaly tak na velmi dobrý minulý týden. Jen německý DAX si tak včera připsal 1,25 %, zatímco v Británii rostl index FTSE100 o 0,94 %. V zelených číslech zakončily pondělní seanci také americké burzovní indexy, když jen DJIA rostl o 0,21 %, zatímco se širší S&P500 zvyšoval o 0,44 %. Ceny dluhopisů včera zůstaly poblíž svých otevíracích hodnot a tak například výnos z desetiletých T-Notes klesal o pouhých 0,2bsp. na 3,380 %.

Více z dnešního Daily naleznete na našich stránkách ZDE...

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE