Forex analýza denních grafů

22.12.2009 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Za poslední dva týdny USD poměrně silně posílil. Očekává se konsolidace...

Za poslední dva týdny USD poměrně silně posílil a tak bych očekával konsolidaci a částečné, krátkodobé oslabení dolaru. Pakliže tedy nedojde k nějaké nepředvídatelné události, která by další zesílení USD oprávnila. (snad se pres svátky nenajde nějaká země, která by třeba nebyla schopná vyplatit dluhopisy...)

Likvidity kvůli svátkům rapidně ubývá a mnoho traderů si tedy bere volno, aby se vyvarovali nepředvídatelných pohybů, které by mohly zapříčinit zbytečné ztráty. Nejsem moc příznivcem scalpingu, ale pakliže se rozhodnete v průběhu vánoc obchodovat, tak bych doporučoval poměrně agresivně uzavírat profitabilní pozice anebo alespoň ochraňovat účet posunem stop lossu na break even.

Dnes nabízím pohled na 2 denní grafy, které jsem vybral, protože je na nich jasně zřetelná konfluence několika faktorů. Zvláště na denním grafu, který je "důležitější", než kratší intervaly podobné konfluence často hrají velkou roli. Fibonacci retracement jsou na denním grafu velmi významné, podobně jako dlouhodobejší klouzavé průměry (na grafech je 200 SMA fialový a 100 SMA zelený).

Jsem zastáncem názoru, že v jednoduchosti je síla. Proto prakticky nepoužívám žádné indikátory (s občasnou výjimkou MA a bollinger bands). Trendové čáry, zvláště ty z denního a týdenního grafu, klouzavé průměry, fibonacci retracements a jednoduché S/R úrovně... opravdu není potřeba si tradeovací systém zbytečně komplikovat. Pakliže máte systém, který je komplikovaný a funguje vám, tak ho úspěšně používejte dál. Jestliže, ale takový systém nemáte vyzkoušený, tak neočekávejte, že komplikovaný systém bude lepší, než systém jednoduchý.

 

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE