US futures : grilovačka v Senátu, Bernanke, HV…

27.04.2010 | , Capital Partners
INVESTICE



Po včerejším nemastném neslaném obchodování by dnešní trading na Wall Street mohl zavonět lehce grilovacím kořením vynoucím se ze Senátu, resp. z jednání komise. Zde se budou zpovídat ze svých operací s CDO šéf Goldman Sachs (GS) Blankfein a zatím jediný obviněný SEC z podvodu - vice president Tourre.
Na tento zajímavý program naváže projev šéfa FED B. Bernankeho o snížení dluhů před tzv. National Commission on Fiscal Responsibility, což je de facto jeden den před (ne) rozhodnutím FOMC FED o úrokových sazbách a vydáním tolik potřebného upřesňujícího komentáře k další měnové politice FED.
Firma Berkshire Hathaway (BRK.A), (BRK.B) - investiční, pojišťovací a průmyslový konglomerát CEO W. Buffetta se o víkendu připravuje na výroční valnou hromadu v Qwest Center Omaha, kde se očekává účast cca 40 tis. lidí jako držitelů akcií, počet akcionářů má dosáhnout rekordu , neboť se jej zúčastní i malí akcionáři splitovaných tzv. \\\"Baby-B\\\" akcií firmy od převzaté železniční firmy Burlingthon Santa Fe.
Bank of Ireland (IRE) v rámci první série plánu navýšení kapitálu (celkově o 3,4 mld. EUR tj. 4,53 mld. USD) bylo umístěno úvodních 500 mil. EUR (s 15% diskontem) a poptávka byla údajně čtyřnásobná oproti nabídce, zbytek kapitálu bude realizován emisí práv za 1,9 mld. EUR, swapem dluhu za akcie a konverzí vládních preferenčních akcií do běžných akcií.
Dobré HV vydal DuPont (DD), očištěný zisk za 1Q dosáhl 1,24 USD/akcii vs. oček. 1,06 USD/akcii, příjmy 8,48 mld. USD vs. oček. 8,09 mld. USD, zvyšuje výhled hospodaření pro celý rok: EPS z 2,15-2,45 na 2,5-2,7 USD. Dále se čeká na HV firem Ford Motor, 3M.
Z makrodat lze uvést následující: S&P Case Shiller HPI 20 Citi Composite oček. meziměsíčně -0,1% a meziročně +1,3% (144,80 bodů), spotřebitelská důvěra za duben oček. 53,5 bodů.
Na komoditních trzích se ropa Light Sweet obchoduje za 83,29 USD za barel, zlato stojí 1154,20 USD za trojskou unci, na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3306 (posilování USD).
Aktuální futures jsou nastaveny takto minusově: DJIA -28 bodů, Nasdaq 100 -8,50 bodů a SP 500 -5,60 bodů. Evropské trhy jsou rovněž v negativních teritoriích.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE