FOREX: Eurodolar v obdélníkové formaci

04.05.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Měnový pár EUR/USD se po většinu včerejšího dne držel na relativně silnější úrovni.

Měnový pár EUR/USD se po většinu včerejšího dne držel na relativně silnější úrovni kolem 1.4800. V podvečerních hodinách se však již opět kurz vydal výše směrem k 1.4900, i když této úrovně dosaženo nebylo. Za relativně klidným obchodováním stála včerejší absence nových zajímavých makro-ekonomických indikátorů.

Aktuálně se obchoduje okolo 1.4850 a můžete vidět, jak se na 4H grafu vytváří obdélníková formace - RANGE. Hranice rezistence leží na 1.4890/00 (maxima 2/3 května) a dále pak 1.4950 (denní a týdenní pivot point rezistence) a 1.5000 (psychologický level). Naproti tomu hranice supportu leží na 1.4755/70 (minima 2/3 května), a dále pak  1.4715 (intra-denní level) a 1.4630 (minimum 27. dubna).


Dnes připojujeme i tento zajímavý graf pro EUR/USD, kde jsou zobrazeny důležité hodnoty a aktuální levely (Pivot Point, oscilátory, indikátory a dominantní maxima a minima)


Dnešní den nabídne z fundamentálního pohledu důležitá data. Z Evropy budou za jednotlivé země zveřejněna finální data dubnových PMI indexů aktivity v sektoru služeb. Kromě toho se dočkáme ADP reportu, který přinese odhad počtu nově vytvořených pracovních míst v soukromém sektoru v USA. Pokud americká data zklamou, může to být dalším impulsem pro opětovný růst kurzu eura. Společnou evropskou měnu může podporovat i očekává ohledně „jestřábího“ výstupu čtvrtečního jednání ECB, i když samotné zvýšení eurových sazeb se na květnovém zasedání neočekává.

Zdroj: barchart.com

Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE