FX blog: Tak nesmyslné dění pokračuje a známky uklidnění jsou zatím v nedohlednu.

11.08.2011 | , Saxo Bank
INVESTICE


 

 

Ken Veksler
Včera večer se zlato, díky nervózním trhům, vyšplhalo na nová maxima 1814 dolarů a velmi brzy přišla korekce o 20 dolarů zpět. Příčinou bylo zvýšení marží pro zlaté futures ze strany CME o cca 20%. Tento krok bývá zpravidla vyvolán spekulativní bublinou, tentokrát bude ale efekt tohoto kroku velmi malý, možná přinutí odejít z trhu pár drobných spekulantů. Poptávka po zlatě zůstává pochopitelně veliká. Evropské indexy se propadly vinou dalšího systémového šoku, za kterým tentokrát stály zvěsti o možném snížení ratingu Francie a údajných problémech Soc. Gen. Samozřejmě nepotvrzené, ale co víc je v tomto prostředí třeba.

Dnes ráno se na trhu opět objevují řeči, že BoJ zasahuje proti silnému jenu, a’t už zasáhla či nikoliv, trh na to reagoval pohybem o 50 bodů. Japonští exportéři mají prázdniny a téměř neexistující zajištění nechali nad úrovní 77 jenů. Trh bude odhodlání BoJ testovat, je to jen otázka času.

Stejně tak nervozní spekulace ohledně SNB (Švýcarské centrální banky), které se nakonec nepotvrdily, ovlivňují cenu depozit držených v CHF v místních bankách. Snaží se mít nejen dostatek prostředků, ale ještě je zvyšují, protože zásoby se nebezpečně tenčí. Datine z SNB si zřejmě přes noc přečetl nějakou učebnici, která pojednává návratu zpět k průměru a o tom, že co roste, musí také klesnout … Užívejte snění pane řediteli, ještě to bude chvilku trvat. Také se vynořují řeči o navázání CHF na EUR. Myslel jsem, že LSD vyšlo z módy kolem roku 1979.

Co se týká indexu SP500, vypadá to, jako když vám vypadne tenisák z ruky, chvíli skáče, než se uklidní. Jinak myslím, že máme před sebou ještě pokles, čekejte nejlépe na 1065/70. Pak zadejte trailng stoploss, je možný růst k úrovním 1185/90, ale nebuďte chamtivý. A Evropské indexy? Zapomeňte!

Co se týče měnových párů, kupujte AUDNZD při poklesu (a že poklesne) na 1,2350, se stoplossem o 70 bodů níže, na úrovni 1.2350/2550 se dá očekávat konsolidace.
Na EURUSD zapoměnte.
AUDUSD bude pokračovat v mírném poklesu, dá se čekat mírná podpora na 1,0150/70. Kupovat bych nedoporučil, i když ...
GBPUSD zaťal sekyru mezi 1,6130  1,6070 a dnes preferuji kupovat.

Jinak výhled na USD zůstává pro nejbližší budoucnost býčí, jen pro případ, že byste si nebyli jistí...

Z dat nás dnes čeká jako obvykle počet žádostí v USA, obchodní bilance jak v USA, tak v Kanadě. A australská, téměř opomenutá, nezaměstnanost byla dnes v noci slabší, než se čekalo.

Nasaďte přilby a sledujte mě na Twittru.

S pozdravem Ken Veksler

 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE