Dočkáme se do konce roku stodolarové ropy?

20.11.2012 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodní seance se z nerozvážného otevření do mínusových čísel v průběhu dne dostávala s evropskými indexy do kladných hodnot. Konkrétně index DAX dnes dokázal posílit z dopoledních minim 7.094 bodů až k 7.180 bodům.

Americké trhy dnes v 16.30 SEČ obchodují kolem nuly. Index S&P500 aktuálně 1.386 bodů a čeká nás psychologická hranice 1.400 bodů, nad kterou se dostal a držel společně se zprávami kolem QE3. Otázka je, zdali nervozita ohledně fiskálního útesu dovolí indexům dostat se na nová maxima. Na komoditním trhu vystřídal pokles dosavadní růst. I přes zprávy o eskalaci konfliktu v Izraeli dnes ropa WTI oslabila zpět k 88 USD/barel. Zlato 1.731 USD.

Na technologickém trhu NASDAQ dnes opět investory nepotěšila firma Hewlett-Packard, která kvůli zveřejněným výsledkům dnes padá až o 14% (pod minima z roku 2002 po splasknutí technologické bubliny).

Pražská burza investorskou veřejnost dnes neohromila velkými objemy. Největší znatelný pokles byl na Komerční bance, která spadla o 2,95%. Akcie ČEZu se stále pohybují na, dle mého názoru, příznivé ceně 676 CZK a je otázkou času, kdy se podíváme zpět nad 700 CZK.

Vývoj na trzích do konce roku bude jistě ve znaku nervozity. Nicméně nás čeká tzv. Santa Clause rally, která by mohla být zajímavou příležitostí.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE