Fortuna Entertainment Group: Představenstvo navrhuje dividendu 0,67 EUR na akcii

16.04.2013 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

Představenstvo Fortuny navrhne valné hromadě dividendu v celkové výši 0,67 EUR/akcii, což představuje 17,3 Kč/akcii. Dividenda je výrazně vyšší, než jsme očekávali (kolem 12 Kč). Kromě téměř celého (97 %) konsolidovaného zisku z minulého roku (23 centů na akcii) společnost vyplatí 10 centů z nerozděleného zisku minulých let a 34 centů z emisního ážia.


Valná hromada, která bude návrh schvalovat, se koná 28. května. Poslední den obchodování s nárokem na dividendu by měl být 6. června 2013. Výplatní termín pak představenstvo navrhuje ve dvou variantách, buď 26. června nebo 30. července v závislosti na zajištění financování výplaty.


Společnost má dále prostor pro vyšší dividendu i v příštích letech. Po vyplacení celkem 5,2 mil. EUR z nerozdělených zisků zbyde na korporátních účtech Fortuna Entertainment Group v této položce ještě 8,6 mil. EUR (17 centů na akcii). Ještě větší prostor má společnost u emisního ážia, kde po vyplacení navrhovaných 17,7 mil. EUR zbyde 115,7 mil. EUR (2,2 EUR na akcii). Hlavní omezení pro výplatu vysokých dividend také v příštích letech je tak na straně disponibilní hotovosti. V tomto roce bude výplata prováděna kombinací vlastních prostředků a růstu zadlužení. Na konci roku 2012 byl čistý dluh Fortuny přibližně 10 mil. EUR, což představuje poměr čistého dluhu k EBITDA na úrovni 0,45. Podle našeho názoru se může tento poměr zvýšit bez výraznějšího negativního dopadu na stabilitu společnosti k úrovni 2, což by znamenalo přibližně 35 mil. EUR nového dluhu.


Při současné ceně akcií 105 Kč představuje navrhovaná dividenda hrubý výnos 16,5 %. Pro následující 3 roky očekáváme standardní dividendu z dosahovaných zisků v rozmezí 24 – 27 centů (přibližně 6% dividendový výnos). Navíc k tomu však je velká pravděpodobnost, že Fortuna i v příštích letech vyplatí část nerozdělených zisků a emisního ážia v závislosti na tom, jak proběhnou jednání s bankami o navýšení dluhu. Neočekáváme, že to bude v tak velké míře jako letos, nicméně by i v následujících letech mohl dividendový výnos přesáhnout 10 %. Proto vidíme akcie společnosti nadále jako zajímavou investiční příležitost, která je navíc poměrně rezistentní k případným rizikům souvisejícím s dalším ekonomickým vývojem v Evropě. Naše roční cílová cena pro akcie Fortuny je 136 Kč s dlouhodobým doporučením Koupit.

Autor článku

Milan Lávička

Články ze sekce: INVESTICE