Ready made společnosti a bezdlužnost

23.08.2013 | , SEO článek
INVESTICE


Největší obavou klientů při pořízení ready-made s.r.o. je otázka jejich bezdlužnosti. Představa, že koupíte čistou ready-made firmu a za několik měsíců či let se přihlásí někdo s pohledávkou není jistě nic příjemného.

Jistě, teoreticky můžou být na ready-made společnosti vázány nějaké dluhy, ale zkuste se nad tím zamyslet reálně: jak by šla zadlužit za několik týdnů nebo maximálně měsíců firma, která navíc není ani plátce DPH? Snad jen napsat na ni nějaký telefon, ale na to by se přišlo poměrně velmi rychle, žijeme navíc v době kdy neomezené volání stojí pár stovek měsíčně. Ready-made společnosti navíc prodávají dnes již zavedené firmy, kterým by se taková aféra samozřejmě nevyplatila. Důkazem je také holý fakt, že ještě není známý ani jeden případ kdy by si zákazník pořídil společnost deklarovanou jako ready-made a následně zjistil, že za ni musí platit nějaké dluhy. A to se jich prosím v českých luzích a hájích prodalo hodně přes deset tisíc.

Dalším argumentem je objektivní odpovědnost jednatele za výkon funkce, kdy by jakýkoliv výdaj či závazek u společnosti, která neměla nikdy podnikat nebyl schopný zdůvodnit a musel by tak škodu uhradit ze svého. Ke zvážení by byl i pokus o podvod. Odpovědnost jednatele se navíc zvyšuje s příjetím nového Zákona o obchodních korporacích.

EUROSPOLEČNOSTI, a. s.

 

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: INVESTICE