Varování akcionářům společnosti ŠTI Holding

25.08.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Komise pro cenné papíry upozorňuje akcionáře společnosti ŠTI Holding, a.s. na nestandardní nabídku na odkup jejich akcií, kterou učinilo občanské sdružení s názvem Středisko Služeb Kupónové Privatizace.

ŠTI Holding právě prochází procesem přeměny podoby akcií ze zaknihovaných na akcie listinné. Komise v této souvislosti upozorňuje na nabídku akcionářům, kterou činí registrované občanské sdružení s názvem Středisko Služeb Kupónové Privatizace. Nabídka je ve formě dopisu, který obsahuje zavádějící informace ohledně postupu emitenta při změně podoby akcií a při následném nevyzvednutí akcií akcionářem. Touto svou aktivitou by mohlo sdružení u akcionářů vyvolat mylný dojem, že nevyužitím nabízené možnosti odprodeje akcionář své cenné papíry ztratí.

Komise prošetří výše uvedené kroky sdružení, stejně jako i další okolnosti. Závažná je například nápadná podoba hlavičkového papíru sdružení, který by mohl vyvolat záměnu s hlavičkovým papírem Střediska cenných papírů (SCP), a doručovací adresy sdružení, která je shodná se sídlem SCP, i když registrované sídlo sdružení je v Ostravě.

Komise akcionáře upozorňuje, že při přeměně podoby zaknihovaných cenných papírů na listinné akcionáři zůstávají veškerá práva i povinnosti. Cenné papíry nebudou již registrovány v SCP na účtu akcionáře, ale akcionáři si je na základě výzvy emitenta (v tomto případě společnost ŠTI Holding) budou moci vyzvednout a cenné papíry budou dále vlastnit v podobě listiny. V případě, že si akcionář nevyzvedne listinné akcie, je emitent povinen je prodat v dražbě a akcionáři výtěžek z dražby vydat.

Zdroj: Tisková zpráva Komise pro cenné papíry

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE