Rekordní zisky potvrzují zájem o akciové trhy

08.02.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Oživení zájmu o akciové trhy a rekordní růst pražské burzy v loňském roce potvrzují i předběžné výsledky obchodníků s cennými papíry. Rekordní zisky, rekordní nárůst klientů, rekordní objemy obchodů...

Tento trend zaznamenal i jeden z největších obchodníků s cennými papíry ATLANTIK FT. V roce 2004 zvýšila společnost zisk před zdaněním meziročně z 68 na rekordních 112 milionů korun, což představuje meziroční zvýšení o 60 %. Firma navázala na rok 2003, kdy dosáhla meziročního růstu zisku o více než 100 %. „Tento rok se nám povedl znamenitý úspěch. Hospodářký výsledek za rok 2004 je více jak 112 milionů, což je o 60 procent více než v roce 2003," informovala Dagmar Adamcová tisková mluvčí, společnosti ATLANTIK FT.

V oblasti obchodování s cennými papíry, která je jednou ze tří základních činností společnosti, se podařilo úspěšně zobchodovat  akcie v objemu 64,8 mld. Kč. Meziročně to představuje nárůst o téměř 70 %. Díky výši objemu zobchodovaných akcií se ATLANTIK FT posunul oproti minulým rokům na čtvrté místo mezi společnostmi obchodujícími na BCPP. Zásluhu na tom má především vysoký nárůst klientů, který činní v porovnání s lednem 2004 35 procent. Dalším faktorem je silný zájem významných zahraničních fondů o akciové trhy v nových členských zemích EU.

Společnost ATLANTIK FT je na trhu již 12 let a patří do skupiny firem K&K Capital Group Karla Komárka.  ATLANTIK FT je tvůrcem trhu všech českých akcií v systému SPAD, má přímý přístup na největší akciové trhy v USA a Evropě.

Autor článku

Redakce


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE