Profil investora

Investiční produkty můžete rozdělit do jednotlivých skupin podle rizikovosti, výše očekávaného výnosu a likvidity. Znalost uvedených parametrů oceníte při výběru vhodných investičních produktů. Před vlastní investicí nestačí pouze pochopit vlastnosti jednotlivých produktů, ale popřemýšlet také například o investičních cílech, časovém horizontu investice, očekávaném výnosu či přístupu k riziku.

Konzervativní investor

Takzvaní konzervativní investoři očekávají od svých investic především nízkou rizikovost (volatilitu) a kladný výnos překonávající nejen inflaci, ale i úročení spořicích a termínovaných produktů.

Chci se dozvědět více

Vyvážený investor

Vyvážený investor očekává vyšší výnos a je ochoten zařazovat do portfolia rizikovější cenné papíry. V portfoliích těchto investorů zpravidla naleznete mix dluhopisů a akcií.

Chci vědět více

 

Dynamický investor

Nejvíce možností při sestavování portfolia mají takzvaní dynamičtí investoři. Cílem této skupiny investorů je dosáhnout co nejvyššího výnosu.

Chci vědět více

Investiční dotazník

Dříve než začnete samostatně obchodovat, musí s Vámi obchodník s cennými papíry vyplnit investiční dotazník. Rozsah investičního dotazníku se u jednotlivých společností může mírně lišit.

Chci vědět více

 
 
 
reklama