Americké trhy mírně posilují

02.09.2016 | , Fio banka
INVESTICE


S&P +0,18%, DJIA +0,28%, Nasdaq...

...+0,11%

Dnešní obchodování nejvíce ovlivňují postupně zveřejňovaná makrodata.  a objednávkách zboží dlouhodobé spotřeby. Ta dopadla neutrálně. Pozitivní reakce trhů pak v následujících desítkách minut chladla a nakonec se indexy pohybují pouze s mírnými zisky. Zajímavé reakce byly k vidění i na dalších finančích instrumentech.

Například zlato posilovalo, a opačně korelující dolar reagoval poklesem.

Celodenní růstvou seanci (i díky makdrodatům z USA) zažívá ropa, která znovu pošilhává po 45 USD za barel. O spekulacích, poklite ropných zemí a možném vývoji ceny ropy si můžete přečíst .

Vrátíme-li se na akciový trh, tak vidíme, že z jednotlivých sektorů se nejvíce daří energetikám, utilitám a spotřebnímu zboží. naopak oslabují telekomunikace.

Zajímavé pohyby pozorujeme například na akciích maloobchodního řetězce Under Armour (UA -2,79%), kde CEO a zakladatel společnosti Kevin Plank ohlásil plánovaný prodej 2,1 milionu akcií. Poznamenejme, že akcie se celý letošní rok potýká s problémy díky silné konkurenci adalším vlivům a aktuáně má za sebou 4 klesající seance (celloročně je akcie -52,1%).


Martin Varecha
Fio banka, a.s.

Autor článku

Varecha Martin  

Články ze sekce: INVESTICE